Help

In what areas are hiking routes available in HikeNode?

Hiking routes are available worldwide in HikeNode. Europe has the best coverage. The coverage in other parts of the world is less. The hiking route network is made available by WayMarkedTrails.org that gets its data from OpenStreetMap.org.

Can I correct mistakes in the route network or add missing routes?

Yes you can. The source of the route network is maintained at OpenStreetMap.org (OSM). OSM is a freely editable world map where anybody can participate. Which means that it is by no means complete, but it also means that you can contribute by adding new routes and correcting mistakes in existing ones. To find out more about OpenStreetMap, see the Beginner’s guide.

Can I create a route and use it for my personal navigation?

No. HikeNode just shows the routes on the map.

Is a satellite and terrain view available?

Yes. The button at the top of the screen switches between the Standard, Satellite and Terrain view. You just need to click that button until your wanted view is shown.

Are the routes cached on my device for off-line usage?

No. Internet access is required to view the routes.

Advertentie

29 Reacties to “Help”

 1. Jan Says:

  Een erg leuke app!

  Op mijn 10″ tablet (Asus transformer) laat hij de kaart op hele scherm zien, maar de wandelroutes staan alleen op het middengedeelte ingetekend.

 2. alexvanderlinden Says:

  @Jan
  Bedankt voor de feedback. Ik ben sinds kort ook de gelukkige eigenaar van de asus transformer en had het ook gezien. Dit staat om mijn lijstje van verbeterpunten.

 3. tamme Says:

  Jammer dat niet Openstreetmaps gebruikt wordt als achtergrond. Ik ben niet altijd online, en Openstreetmaps kan ik wel offline gebruiken i.t.t. Googlemaps.

 4. Elisee Says:

  ik kan geen kaart openen op mijn samsung android daardoor kan zelfs geen route samenstellen wat doe ik fout de open wandelkaart.nl opent niet

 5. fam. van der Ven Says:

  Als ik de knooppunt label aanklik, verschijnt er helaas niets.

 6. fam. van der Ven Says:

  Helaas, ook na meerdere keren tikken, in. – en uitzoomen op zowel Samsung als HTC werkt het niet 😦

 7. Loek van Hoek Says:

  Ik wil het Pelgrimspad lopen, kan ik deze LAW route offline volgen? Zo ja, hoe kan ik deze route binnenhalen in Hikenode?

 8. Frank Kraak Says:

  Handige app.
  Alleen zijn de knooppunt labels op mijn Galaxy S4 zo klein dat ik de cijfers niet kan lezen. (bijv. 51, 52, 53, 54 en 11 bij Hilvarenbeek).
  De keuze voor grote labels helpt niet. Alléén een aantal labels wat zuidelijker worden dan groter weergegeven. Jammer, want nu moet ik nog met een kaart op pad.

 9. Esther Says:

  Ik ben zeer tevreden over deze app! Alleen wel jammer dat ik zelf geen route kan uitstippelen Door middel van de knooppunten. Verbeter tip!

 10. Sjaan van Agtmaal Says:

  Ik gebruik deze app voor het Pieterpad. Helaas zijn de wijzigingen zoals vermeld in de laatste uitgaven van de Pieterpad boekjes niet verwerkt in de routes op hikenode en dat is erg jammer. Als je er niet op kunt vertrouwen dat de getoonde route goed is, heb je er in feite niets aan… Terwijl het op zich allemaal erg goed werkt!

  • alexvanderlinden Says:

   Dag Sjaan. De routes op HikeNode worden onderhouden op OpenStreetMap.org. Dit wordt gedaan door vrijwilligers. Ook jij kan routes wijzigen. Meer informatie hierover is te vinden op WikiProject Nederland Wandelroutes.

 11. Peter Elderson Says:

  OSM is heel goed bijgehouden, maar openstreetmap ververst al jaren niet meer. Ik ben erachteraan gegaan wie daar iets aan kan doen, maar dat loopt dood. Gaat niet meer gebeuren. Het alternatief is veel beter: waymarkedtrails https://hiking.waymarkedtrails.org/#?map=13!52.0377!4.6424
  Die wordt elk kwartier ververst vanuit OSM. Dekking is wereldwijd. Suggestie: stap voor deze app over op waymarkedtrails. Laatst had ik hetzelfde met Afstandmeten.nl, die routing site is inmiddels overgestapt.

 12. Peter Elderson Says:

  Ik ben bezig de osm nl wandelwiki aan te passen. Die verwijst nu naar HikeNode als mobiele toepassing. Vanwege het gebruik van de inmiddels al jaren verouderde openwandelkaart zal ik de verwijzing naar hikenode weg moeten halen tenzij er konkreet uitzicht is op vernieuwing. Openwandelkaart op zich is in de tekst al vervangen door waymarkedtrails (voorheen lonvia map).

 13. Wim Says:

  Ik heb voorbode alnheel lang in gebruik: je ziet waar je bent, en zeker met knooppunten. Prima.
  Na een update verschijnen er helaas allerlei vetgekleurde routes (?) Op beeld. Storend. Ik weet niet wat ze betekenen, en heb er alleen last van. Hoe krijg ik ze weg ?
  Gr, wim

  • alexvanderlinden Says:

   Dag Wim.
   Dit komt omdat de informatie nu ergens anders vandaan komt dan voorheen. De oude bron werd al lang niet meer bijgewerkt en miste daarom veel knooppunten.
   Door met twee vingers in of uit te zoomen (met zo’n knijpbeweging) worden de lijnen een beetje dunner of dikker. Dat helpt wellicht.
   Groeten, Alex

  • Peter Elderson Says:

   Hallo Wim, dat zijn de LangeAfstandsWandelpaden, Streekpaden en Internationale wandelroutes die op de weg te vinden zijn. Allemaal gemarkeerde wandelroutes die wat mij betreft op een op een wandelkaart wel mogen staan, net als de wandelknooppuntnetwerken. Tegenwoordig staan de pijlen van alle wandelingen ook vaak op de knooppuntpaaltjes.

 14. jop Says:

  Net de app gedownload. Gemiste kansen, geen OSM achtergrond, geen mogelijkheid routes te plannen. Maar wel advertenties.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: